Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Orosz védelmi minisztérium: két ukrán bombázót semmisítettünk meg

Orosz katonai jármû a délkelet-ukrajnai Mariupol kikötõjében, az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" területén 2022. április 29-én. MTI/AP
not image

Borbély Fanni

2022. május 1. - 13:07

Oroszország azt állítja, két ukrán bombázót is megsemmisített Harkovnál.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy az orosz légvédelmi rendszerek érzékeltek két ukrán bombázót, melyeket meg is semmisítettek. Közlésük szerint mindkét bombázó Szu–24M típusú volt, s mindkét gép a harkovi terület felett repült.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

A minisztérium hozzátette, az orosz erők vasárnap lokalizáltak egy fegyverszállítmányt, mely az Egyesült Államokból, vagy valamelyik európai országból érkezett Ukrajnába, s közlésük szerint ezt a szállítmányt is megsemmisítették – számolt be a Sky News.

Az odesszai régió kormányzója, Makszim Marcsenko korábban arról számolt be, hogy Oroszország a Krímről indíthatta a támadást, s azt mondta, az orosz erők egy Bastion rakétát használtak az ukrajnai célpontok ellen.

A közlemény szerint az orosz erők ezen felül a nagy pontosságú Onyx rakétákkal semmisítették meg az ukrajnai Odessza városának közelében lévő katonai repülőtér egyik kifutópályáját. Az oroszok beszámolója azt követően érkezett, hogy Ukrajna megvádolta Oroszországot: csapást mértek az újonnan épített kifutópályára.