Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Az orosz Duma leállította a plenáris ülések élő közvetítését

Az Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma 2022. október 3-i ülésén beszél Moszkvában. Ezen a napon az alsóház ratifikálta az orosz ellenõrzés alá került négy ukrajnai régió Oroszországhoz „csatlakozásáról” szóló szerzõdéseket. MTI/EPA/Az Állami Duma sajtószolgálata
not image

Borbély Fanni

2022. október 18. - 19:22

Mindezt azzal magyarázták, hogy ezáltal “megvédik az információkat az ellenségtől”.

A Guardian arról számolt be, hogy egy vezető orosz törvényhozó kedden bejelentette, az orosz Duma határozatlan időre leállítja a plenáris ülések élő közvetítését, hogy “megvédje az információkat ellenségünktől”.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Vlagyimir Vasziljev, az Egységes Oroszország frakció vezetője a Zvezda TV katonai hírcsatornának nyilatkozva közölte, “azon kérdések, melyek a szűk szakmai körben történő megvitatást igénylik, nem kerülhetnek az ellenségünk birtokába”.

A Reuters ennek kapcsán azt írja, a döntés nyomán kedden már nem volt elérhető az élő közvetítés sem a Duma hivatalos honlapján, sem pedig a közösségi médiában.

A keddi ülésen egyébként a háborúval kapcsolatos témákat vitatták meg, és többek között megvizsgálták Marat Husnullin miniszterelnök-helyettes jelentését a civilek Oroszországba történő hurcolásáról a megszállt területeken.

Az Interfax pedig eközben arról számolt be, hogy a Google letiltotta az Orosz Föderációs Tanács YouTube-fiókját, mely mintegy 200 ezer feliratkozóval és 20 ezer feltöltött videóval rendelkezett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.