Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Az orosz drónok származását vizsgálná az ENSZ

MTI/EPA/Iranian Army

Bense Róbert

2022. október 28. - 12:25

Oroszország cserébe az amerikaiak által állítólagosan felügyelt ukrajnai biolaborok kapcsán vizsgálódik.

Újabb feszültség kezd kibontakozni az ENSZ és Oroszország között, az oroszoknak ugyanis nem igazán tetszik, hogy António Guterres szorgalmazza annak vizsgálatát, hogy milyen származású drónokat vetettek be a háborúban.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Az ENSZ főtitkára szerint ugyanis joguk van kivizsgálni azt, hogy Oroszország iráni drónokat használt-e a civilek és a különböző infrastruktúrák elleni támadásra az elmúlt időszakban – számolt be róla a Sky News.

Oroszország ENSZ-nagykövete, Vaszilij Nebenzia ugyanakkor azzal érvelt, hogy az ENSZ-főtitkár ezzel megsérti a szervezet alapokmányát, és úgy vélekedett, hogy csak a Biztonsági Tanács adhat megbízást a vizsgálat lefolytatására.

Oroszország mindeközben összehívott egy ülést, melyen a „biológiai hadviseléssel foglalkozó titkos ukrajnai amerikai laboratóriumokkal” foglalkoznak. Az Egyesült Államok és Ukrajna továbbra is tagadja, hogy bármilyen hasonló együttműködés lenne közöttük.

James Kariuki, az Egyesült Királyság nagykövet-helyettese úgy gondolja, hogy Oroszország részéről ez csak egy újabb kísérlet arra, hogy elterelje a figyelmet a háború során elkövetett bűntettekről. Robert Wood, az Egyesült Államok nagykövet-helyettese “egyszerűen elképesztőnek” nevezte Oroszország állítását.