Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Megszületett az orosz bírósági ítélet: szélsőségesség miatt betiltják a Facebookot és az Instagramot

Fotó: Twenty20
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A ítéletet, amely betiltotta a Facebook és az Instagram oroszországi működését szélsőséges tevékenység miatt, azonnal végre kell hajtani. 

A RIA Novosztyi a tárgyalóteremből jelentette, hogy egy moszkvai bíróság hétfőn betiltotta a Facebook és az Instagram oroszországi működését szélsőséges tevékenység miatt, majd hozzátették, hogy az ítéletet azonnal végre kell hajtani. 

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

A főügyészség a pert annak tulajdonította, hogy az oroszokat meg akarják védeni a jogaik további megsértésétől. Az Instagram például több mint 4500 kérést hagyott figyelmen kívül, hogy távolítsa el az Oroszország ukrajnai különleges műveletéről szóló dezinformatív híreket és a nem engedélyezett gyűlésekre való felhívásokat.

Az ügyészek szerint a szélsőséges információk mind az egyéneket, mind a társadalom egészét fenyegetik. A főügyészség hangsúlyozta, hogy a társaság megsértette saját szabályait, amikor engedélyezte az orosz katonák megölésére irányuló felhívásokat.

Az ügyész rámutatott, hogy a határozat nem vonatkozik a WhatsApp üzenetküldő alkalmazásra, és hozzátették, bár a szolgáltatások működését betiltják, az ezen platformokat használó embereket nem büntetik. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja