Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Orosz állami tévé vezetője: a makijivkai támadás felelőseit meg kell büntetni

Fotó: Romokat takarítanak el Makijivka környékén 2023. január 3-án, miután szilveszter éjjel ukrán rakétatámadás érte egy orosz katonai egység ideiglenes telepítési pontját az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő város mellett. Az ukrán hadsereg amerikai gyártmányú HIMARS sorozatvetőből leadott csapása 63 orosz katonát megölt az orosz védelmi minisztérium szerint. MTI/AP
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Állítása szerint „a büntetlenség még több bűncselekményt szül, ami végül a közvélemény elégedetlenségéhez vezet”.

Margarita Szimonjan, a Russia Today tévécsatorna főszerkesztője a Telegramon közzétett nyilatkozatában kijelentette, miszerint nyilvánosságra kellene hozni azoknak a nevét, akiknek köze van a kelet-ukrajnai Makijivkában történtekhez.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Elmondása szerint az orosz védelmi minisztérium fogja felelősségre vonni a rakétatámadás mögött álló „bűnös tisztviselőket”, emellett reméli, hogy ezen személyeknek a felelősségük mértékét is bejelentik – írta a Sky News.

„Itt az ideje, hogy megértsük, a büntetlenség nem vezet társadalmi harmóniához. A büntetlenség még több bűncselekményt szül, ami végül a közvélemény elégedetlenségéhez vezet”

– írta.

Néhány nappal ezelőtt az ukrán erők csapást mértek egy orosz katonai bázisra Donyeckben, amelynek következtében orosz források szerint legalább 89, míg ukrán beszámolók alapján mintegy 400 katona vesztette életét, részben besorozott fiatalok.

A brit hírszerzés korábbi beszámolója alapján a pusztítás mértéke hatalmas, így feltételezhető, hogy a katonák ellátmánya mellett lőszert is tároltak az épületben, amelynek felrobbantása megtöbbszörözhette a károkat.