Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Az orosz állami televízió szakértője elszólta magát: nem lehet beszélni Limanról

Fotó: MTI/EPA/Dmitrij Asztahov A kép illusztráció.
not image

Borbély Fanni

2022. október 3. - 16:34

Kissé kellemetlen jelentek zajlottak az orosz állami televízióban: egy szakértő elszólta magát, ugyanis mint kiderült, a beszélgetés során nem is említhették volna meg Limant, vagyis azt a kulcsfontosságú várost, melyet az ukrán erők sikeresen visszafoglaltak.

A Sky News egy kellemetlen esetet szúrt ki: az orosz állami televízió egyik műsorában: egy szakértő a jelek szerint elszólta magát, ugyanis Maxim Jusin külpolitikai elemző azt sugallta, hogy az oroszok szerint is rossz irányba halad a háború, legalábbis Oroszország számára.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

A műsorban úgy fogalmazott:

“Látom a fronton zajló katonai akciók dinamikáját. Nem arról beszélünk, hogy mi történik Liman mellett.”

Erre a műsorvezető közbeszólt, feltéve a kérdést, hogy:

“Ki tiltotta meg, hogy erről beszéljünk?”

Miután az ukrán erők közel voltak ahhoz, hogy teljesen bekerítsék az oroszokat Limannál, az oroszok csapatok teljesen kivonultak a városból, erre reagálva Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Liman városát “teljesen megtisztították” az orosz csapatoktól.

Jusin később a műsorban azt sugallta, hogy szerinte mindenki őszintén be fogja vallani, hogy a mozgósítás az oroszok előnyére válik-e, vagy sem, ám kissé negatívan beszéltek az orosz katonai műveletek előrehaladásáról.