Örmény befektető érdeklődik Debrecen labdarúgócsapata iránt

Székesfehérvár, 2022. február 5. Szécsi Márk (88) debreceni gólszerzõ ünnepel csapattársaival a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC-Debreceni VSC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. február 5-én. Mellette Dzsudzsák Balázs (j2). MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A hírek szerint a két fél között egyeztetések zajlanak.

Semmi biztosat nem tudni még arról, hogy az örmény Noah Group bevásárolja-e magát a debreceni csapathoz, ugyanakkor ami azt illeti, a cégcsoporttal kapcsolatos hírek nem is feltétlenül pozitív hangvételűek.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Vitathatatlan azonban, hogy a Noah Group elég komoly érdekeltségekkel rendelkezik/rendelkezett az európai klubfutballban, többek között abban a Paris FC-ben is rendelkezik tulajdonrésszel, amely néhány héttel ezelőtt még a feljutásért küzdött a francia másodosztályban.

A Cívishír a német Kickerre hivatkozva megírta, hogy az örmény holding a lett élvonalba feljutott Lokomotiv Daugavpils csapatába is bevásárolta magát, ám a Jurmalába költöztetett, nevet is váltó klub nem kapta meg az induláshoz szükséges engedélyeket. Ezt követően a Noah Group is távozott, a csapat pedig feloszlott.

Németországban, a KFC Uerdingennél is próbálkoztak, a tavaly januárban még harmadosztályú egyesület azonban fizetésképtelen lett, ami miatt a szövetség kizárta őket a bajnokságból, a Noah pedig innen is kivonult, végül az Uerdingennek teljesen új kerettel kellett nekivágnia, ám immár az ötödosztálynak.

Olaszországban a Robur Sienát vásárolta meg a Noah Group, a Serie C-ben vitézkedő csapat korábban csődbe ment, komolyabb előrelépést azonban az új befektetővel sem mutatott a harmadosztályban, két év után el is adták a klubot.