Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Óriásit ugrott előre a magyar oltási kedv, nagyon beszédesek az új számok

Fotó: Sopron, 2021. április 5. Egy férfi karjára kötést tesznek, miután beoltották a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a Soproni Gyógyközpont oltópontján 2021. április 5-én. MTI/Filep István
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ha csak az elmúlt öt hetet vesszük alapul, akkor egy rendkívül jelentős különbséget tapasztalhatunk azok között, akik időközben igent mondtak az oltásra.

A kedd délelőtt kiadott friss adatok szerint talán már elérhettük a harmadik hullám csúcsát, de erre csak később, a következő napokban kaphatunk pontos választ. Az azonban mindenképpen jó hír, hogy a fiatalok közül is egyre többen akarják az oltást.

Időközben egyetlen egy lépésre kerültünk ahhoz, hogy elérjük a 2,5 millió beoltottat, ami egy újabb fontos mérföldkő Magyarország számára. Szintén fontos, hogy az oltásra regisztrálók száma is folyamatosan növekszik, ez már közel 4 millió embert jelent.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi eseményén elárulta, hogy csak az utóbbi öt hét alatt jelentősen megnőtt az oltások iránti igény. Olyannyira igaz ez, hogy mintegy másfél millióval többen jelentkeztek öt hét alatt, mint a korábbi adat volt.

A KSH rendszeresen méri az igényeket, amik alapján azt mondhatjuk, hogy a március végi felmérések szerint 55,6%-a a lakosságnak bizonyosan beoltatná magát, és közel 20%-uk hezitál, ők azt mondják az oltás felvételére, hogy „talán.”

Ez azt jelenti, ha a „talánok” tábora átáll a biztos oltakozókhoz, akkor az igényszint a 80%-ot is elérheti, amire szintén jó esély lehet.