Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Óriásit bukhat a Barcelona az egyik legrosszabbul sikerült igazolásán

MTI/EPA/DAN HIMBRECHTS

Bense Róbert

2022. augusztus 10. - 16:32

Umtitinek még két éve lenne a katalánoknál, de szinte biztos, hogy nem tölti ki a szerződését.

Samuel Umtiti nagy reményekkel érkezett a Lyontól Barcelonába még 2017 nyarán, de a 60 millió eurós árral és a félmilliárd (!) eurós kivásárlási költséggel alaposan mellélőttek a spanyolok, a következő évek ugyanis nem úgy sikerültek, ahogy azt várták.

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

A még mindig csak 27 éves francia az első két szezonban ugyan még viszonylag gyakran szerepet kapott a csapatban, utána viszont fokozatosan a háttérbe szorult, és azóta sem sikerült visszatérnie arra a szintre, ami miatt annak idején szerződtették.

Umtiti egyértelműen a Barcelona egyik legrosszabb igazolása volt, legalábbis amit az elmúlt éveket illeti. Ráadásul sorozatos sérülések nehezítették a középhátvéd dolgát, ami formahanyatláshoz vezetett.

Valamint ahhoz is, hogy mostanra a 60 milliós értéke nagyjából 2-3 millió euró közé csökkent, így a Barcának vaskos bukta, ha eladja, ugyanakkor mindenki számára előnyös lehet, ha a francia végre csapatot válthatna – írta a Fichajes.

Probléma lehet viszont, hogy Umtiti fizetése továbbra is meglehetősen magas, így magától nem valószínű, hogy máshova igazolna, kérdés, hogy egy esetleges kölcsönadás megoldást jelentene-e erre a problémára. Vélhetően az átigazolási időszak utolsó heteiben erre is választ kapunk.