Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Óriási összegek várnak kisorsolásra a lottón

Fotó: Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán. MTI/Mónus Márton
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ötöslottó és a hatoslottó is jelentős összeget kínál, most pláne sokan fognak játszani.

A hatoslottón egymilliárdot meghaladó, az ötöslottón pedig majdnem kétmilliárd forintos főnyeremény várja a játékosokat – közölte a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy január elsején sem az ötös-, sem pedig a hatoslottón nem született telitalálat, így az előbbin 1,85 milliárd várja a játékosokat, az utóbbin pedig 1,116 milliárd találhat gazdára.

A nyeremények mindkét lottón már tíz hete halmozódnak. Jelezték: ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér.

Eddig még soha nem történt meg

A Szerencsejáték Zrt. ekkor a halmozott összeget még ugyanezen a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Ez eddig még soha nem történt meg.

Ha lesz telitalálat, akkor a nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Fontosnak nevezték, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

(MTI)