Óriási bajban a Hertha, a csodával felérő bennmaradás sem biztos, hogy elég

TÉMÁK:
#Hertha BSC
MTI/EPA/RONALD WITTEK
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre nagyobb az esély arra, hogy nem kapják meg a licencüket.

A Stuttgart elleni kiesési rangadó megnyerését követően Dárdai Pál csapatánál ismét felvillant a fény az alagút végén, és három fordulóval a vége előtt még mindig van esély arra, hogy legalább az osztályozót elérje a csapat.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Van azonban egy komoly probléma, ami még a kiesés réménél is félelmetesebb a Hertha számára, ugyanis ha nem sikerül rendezni a klub anyagi helyzetét, könnyen lehet, hogy a szövetségtől nem kapják meg az éves licencüket. Ez akár azt jelentheti, hogy a másodosztályban sem indulhatna majd a csapat.

Mint a Bild megírta, a Hertha anyagi gondokkal küszködik, a klub 25 millió eurós folyószámlahitel-lehetőségét sem hosszabbították meg. Ez hozhatta magával azt a kétségbeesett döntést is, hogy az egyik főszponzorral kötöttek egy nem túl előnyös szerződést.

Az amerikai 777 ugyanis a hírek szerint 50%-nál is nagyobb részesedést kapott a klubban, ami szembemegy a német szövetség álláspontjával, miszerint az egyesületeknek rendelkezniük kell a döntési joggal, és csak az ezek fölött álló részesedést adhatják el.

A probléma meglehetősen súlyosnak tűnik, és nem úgy néz ki, hogy a Hertha önerőből meg tudja oldani a pénzügyi gondokat, kérdéses, hogy a DFL mit lép az ügyben, a szigorú szabályok mindenesetre nem a klub oldalán állnak.