Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Orbán Viktor: a szankciók tönkreteszik a cégeket és fenyegetik a munkahelyeket

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Andrej Babis korábbi cseh kormányfõ, az ANO mozgalom elnökének találkozója a prágai EU-csúcstalálkozót megelõzõen Pruhonicében 2022. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 7. - 06:54

A miniszterelnök szerint épp itt van az ideje, hogy a brüsszeli hibákat kijavítsák. 

Orbán Viktor Prágában járt a rendkívüli EU-csúcson, amelyen ugyanazt az álláspontot képviselte, mint korábban: a szankciók miatt súlyosan megemelkedtek az árak, ezen minél előbb változtatni kell. 

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

„A brüsszeli szankciók miatt az egekbe emelkedtek a gáz- és áramárak. Ez súlyos probléma egész Európában. Emeli az inflációt, tönkreteszi a cégeket és fenyegeti a munkahelyeket.

Ideje a brüsszeli hibákat kijavítani!” – írta a miniszterelnök. 

Az Európai Unió már a nyolcadik szankciócsomagot fogadta el 

Mindközben az Európai Unió elfogadta a nyolcadik szankciócsomagot Oroszország ellen, válaszul arra, hogy Moszkva elcsatolta Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporozsje megyéket Ukrajnától. 

A tanácsi sajtóközlemény szerint az új csomag lefekteti az olajár felső határának unión belüli bevezetéséhez szükséges jogi keret alapját is. Az tengeren szállított orosz nyersolaj behozatalára vonatkozó uniós tilalom teljes mértékben megmarad, az árplafon bevezetése után az intézkedés lehetővé teszi az orosz olaj exportját az unión kívüli országoknak is. Ennek feltétele, hogy az exportált olaj ára az előre meghatározott felső határ alatt marad.

Ami a kereskedelmet illeti, az EU meghosszabbítja az Oroszországból származó acéltermékekre vonatkozó behozatali tilalmat. További importkorlátozások vonatkoznak a cellulózra és a papírra, a cigarettára, a műanyagokra és a kozmetikumokra, valamint az ékszeriparban használt elemekre, például drágakövekre és nemesfémekre, amelyek összességében jelentős bevételt jelentenek Oroszországnak.

Az EU továbbá szankcionálni fogja oroszok által megszállt, ukrán területeken tartott illegális népszavazások megszervezésében szerepet játszó személyeket és szervezeteket – közölte az MTI. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.