Clouds
21 Budapest
Dollár
359,41 Ft
Euró
390,62 Ft
Font
445,58 Ft
Bitcoin
23,120 $

Orbán Viktor: rezsivédelem nélkül legalább 1 millió magyar család ment volna tönkre

TÉMÁK:
#Orbán Viktor
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. április 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádió vendégeként beszélt arról, hogy milyen fontos a rezsivédelem, és mi lett volna, ha a baloldal terve valósul meg.

Orbán azt mondta, nem zárhatjuk ki, hogy 2022 volt valóban az az év, amely jól jelzi, hogy valami megváltozott a világban, és az életünkben. Szerinte ezzel beléphettünk a veszélyek korába, és ez nemcsak Magyarországra vonatkozik, hanem egész Magyarországra.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Kiemelte, a világjárvány után háború jött, a háborút pedig energiaválság követte, miközben rossz szankciókat vezettek be Európában, amik pedig megemelték az inflációt. „A migráció közben folyamatosan nő.”

Szerinte a hátárainkon már akkora a nyomás a migráció miatt, mint 2015-ben, a migrációs invázió idején. Emiatt nem zárja ki, hogy 2022 lehet az az év, amikor az európaiak beléptek a veszélyek korába, kezdve az elhúzódó ukrajnai háborúval.

A veszélyek időszakában védekezni kell

Hozzátette, a magyaroknak először azt kell tisztázniuk magukban, hogyan viszonyulnak a veszélyhez. Két lehetséges megoldásról beszélt, melyek közül az egyik, hogy sündisznó módjára viselkedünk, és a veszélyre védekezéssel válaszolunk. „Ez egy értelmes magatartás, mert a veszélyek időszakában védekezni kell.”

Ugyanakkor mindezt önveszélyesnek is tartja, mert ilyenkor nem mozdul az ember, amit nagyon nagy hibának jellemez a politikában. Orbán lát olyan politikusokat Európában, akik megdermednek, míg Magyarország aktívan, tevékenyen reagál. „Magyarország nem hagyja magát!”

Szerinte Magyarország az összes veszélyre aktívan reagált, nem hagyta magát. „Nem megdermedünk, nem megúszni akarjuk, nem túl akarunk rajta lenni, hanem védelmi állásokat építünk ki, védvonalakat húzunk fel, válaszolunk, bevezettük a rezsivédelmi alapot.”

2023-ban is hasonló reakciókat vár a kormánytól, hiszen újabb veszélyek jönnek, miközben a régiek közül is maradnak. A rezsivédelem kapcsán azt mondta, havi szinten 181 ezer forintot takarítanak meg a családok, ami nem tűnik fel az embereknek, mivel azt nem a postás hozza, „de nem is jött senki, hogy elvigye.”

„Hány magyar család ment volna tönkre, ha megfogadjuk azt, amit a liberális közgazdászok, meg a magyar baloldal mond, hogy ésszerűtlen a rezsipolitikánk, ésszerűtlen a rezsicsökkentés, ezt nem lehet kibírni, rá kellett volna engedni az emberekre az árakat. Ha ezt tettük volna, szerintem legalább 1 millió család Magyarországon, a szegényebbek mind tönkrementek volna.”