Orbán Viktor emiatt is szeretné megemelni a minimálbért

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
not image

Takács Petra

2021.június.11 - 09:54

Magyarország első embere kifejtette, hogy miért fontos a minimálbér megemelése, miközben a kormány a gazdaság újraindításán dolgozik.

A magyar gazdaság pandémia utáni újraindulása igazán sikeres lehet – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő úgy fogalmazott, felmerül a kérdés, mi legyen azzal a pénzzel, amit a gazdaság az ország normális működéséhez szükséges összegen felül képes előteremteni. Álláspontja szerint a legegyszerűbb visszaadni azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen a családosoknak, akik a válság során a legnagyobb terhet viselték.

Akinek van gyermeke, az hadd kapja vissza azt a pénzt, amiért megdolgozott, és adóként befizetett az átlagjövedelem mértékéig – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor kifejtette, ha egy biztonságosabb, kevésbé törékeny gazdaságot akarunk látni, akkor a családoknak is nagyobb biztonságban kell lenniük. Mindig a legkevesebbet keresők vannak a legbizonytalanabb helyzetben, ezért a minimálbért meg kell emelni.

Orbán Viktor tisztázta, kik nem kerülnek le a védettségi listáról

De ez nem csak akarat kérdése, meg kell találni az összhangot a minimálbér-emelés és a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének megőrzése között – mondta a miniszterelnök.

Forrás: MTI