Orbán Viktor szerint Milák Kristóf már most legenda

Fotó: Az aranyérmes Milák Kristóf a fotósok előtt a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én. Milák Kristóf 1:50.34-es világcsúccsal győzött. MTI/Kovács Tamás
not image

Takács Petra

2022. június 21. - 21:03

A magyar miniszterelnök sem hagyta szó nélkül Milák Kristóf világbajnoki aranyérmét, amit hazai környezetben szerezhetett meg.

Időről időre elkezdünk aggódni, hogy az aktuális szupersztárjaikat kik fogják majd pótolni, de szerencsére olyan fiatal tehetségeink vannak, akik képesek szinten tartani a magyar sportot, többek között az úszásban is.

Több mint szerencsések vagyunk, hogy itt van nekünk Milák Kristóf, aki még mindig csak 22 esztendős. Idén februárban ünnepelte a 22. születésnapját, de már most mindent megnyert, amit csak lehetett.

Élete első olimpiáján is aranyérmes lett, és legutóbb egy újabb világbajnoki arannyal bővítette az éremgyűjteményét. Egészen elképesztő, hogy milyen erő és kitartás lakozik benne, és nem győzzük hangsúlyozni, csak 22 éves.

Még akár két olyan olimpiája is lehet, ahol aranyérmeket gyűjthet, és sokak szerint már most legenda. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is ezen a véleményen van, nagyon sokra tartja a honfitársát, aki legutóbb hazai pályán ért fel a csúcsra.

„Világcsúcs, aranyérem, legenda. Milák Kristóf újra a világ tetején! Büszkék vagyunk!” – írta a posztjában a döntő után, amik Kristóf nagy idővel futott be, és mi is csak büszkék tudunk lenni rá, elképesztő ez a fiatal fiú.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor