Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Orbán Viktor nagyon határozott üzenete

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke ismét egy nagyon határozott üzenetet fogalmazott meg, ezúttal a migrációval kapcsolatban.

Orbán Viktor miniszterelnöknek több fronton kell harcolnia, nemcsak a vírus és a gazdasági kérdések területén. A migráció is legalább annyira fontos kérdést jelent, különösen ezekben az időkben.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Soha ezelőtt nem volt tapasztalható ekkora migrációs hullám, ami Magyarországra is hatással van. Ennek kapcsán beszélt Orbán arról, hogy Brüsszel elhibázott politikát folytat, és soha nem volt még akkora nyomás alatt az Európai Unió, mint most.

Orbán elmondta, sosem volt példa arra, hogy egyszerre három irányból is migrációt tapasztaljunk. Csak a balkáni útvonalon idén eddig például 100 000 illegális bevándorlót állítottak meg a magyar hatóságok.

Naponta 30-35 ezer ember hagyja el Afganisztánt, akik közül többen Európa felé veszik az irányt, például Magyarország felé. Orbán szerint a fokozódó nyomás látható, például a lengyelek oldaláról is.

Életveszélyes fenyegetés miatt őrizheti éjjel-nappal Kásler Miklós otthonát a rendőrség

Orbán úgy látja, Brüsszel az elhibázott politikája részeként gyakorlatilag mindent finanszíroz, ami csak növeli a migrációs nyomást. Ez pedig olyasvalami, amin változtatni kell, mert a helyzet egyre inkább látható.