Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Orbán Viktor: nincs pénz, amivel Magyarország függetlenségét meg lehetne vásárolni

TÉMÁK:
#Orbán Viktor
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő
TÉMÁK

A miniszterelnök egyértelműen fogalmazott a jelenlegi helyzetet tekintve: „Magyarország és minden magyar át fogja vészelni ezt a válságot, és megint emelkedő pályára állunk. Együtt”.  

Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben egyik fő kérdés Magyarország szuverenitása volt, tekintve, hogy kiderült, a baloldal mennyi pénzt kapott külföldi támogatóktól, de még így sem sikerült legyőzni a Fidesz-KDNP-t. 

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

„A magyar baloldalt meg lehet venni, de Magyarországot nem. Az áprilisi választáson hárommilliárd forint állt szemben hárommillió szavazóval, és az utóbbiak győztek. És ha háromszázmilliárd forint lett volna, akkor is az a hárommillió ember győzött volna. Amíg a mi nemzeti és politikai közösségünk együtt van, addig nincs az az összeg, amellyel Magyarország függetlenségét meg lehetne vásárolni” – jelentette ki a kormányfő.  

Elmondta, hogy ezek a próbálkozások bár rombolják Magyarország szuverenitását, azonban „nem vagyunk sem eszköztelenek, sem beletörődők”. Egyértelművé tette, hogy „itt nem egy stikli történt”, 

„hanem az, hogy eladták az országot”. 

„A tét az volt, és még sokáig az lesz, hogy sikerül-e létrehozni az Európai Egyesült Államokat, amelybe betagozódik az Európai Unió minden tagországa, feladja a szuverenitásának nélkülözhetetlen részeit, és egy birodalom provinciájává válik. Magyarország ebben nem fog részt venni, mert az a történelmünk végét jelentené. Akik ezt a pénzt elfogadták, azok erre a sorsra szánták Magyarországot” – tette hozzá.     

A miniszterelnök a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján 2022-t a rendszerváltás óta a legnehezebb évnek nevezte, ezt figyelembe véve üzent a magyaroknak, kiemelve, hogy együtt sikerülhet átvészelni a válságot, és újra emelkedő pályára állítani Magyarországot. 

„A kormány és én is próbálunk nemcsak helytállni, hanem példát is adni. Úgy kell kezelnünk a válságokat, hogy a nagy céljainkat ne adjuk fel, a magyar emberekkel közösen elért vívmányok ne menjenek veszendőbe. Mindenkinek azt kívánom, hogy amikor feltérképezi a jövő évet és újragondolja személyes és családi életének lehetőségeit, akkor tudjon úgy dönteni, hogy a nagy terveit és a céljait ne kelljen feladnia. Mert Magyarország és minden magyar át fogja vészelni ezt a válságot, és megint emelkedő pályára állunk. Együtt” – mondta Orbán Viktor.