Orbán Viktor a magyar olimpia opciójáról beszélt

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 13. - 13:13

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában kitért a magyar olimpia kérdésére is.

A kormányfő véleménye szerint Olimpiát csak nemzeti egységben lehet szervezni és amikor Magyarország előtt egy történelmi lehetőség adódott, hogy megszerezze az olimpiai rendezés jogát, nem tudtuk felmutatni a nemzeti egységet.

Akkoriban valóban nem volt egység a magyarok között az Olimpia kérdésében, a Momentum mozgalom akkoriban indított a NOlimpia kampányt is, amely sok magyarral rezonált. Orbán úgy véli, ezt politikai haszonszerzés miatt tették, erről azonban megoszlanak a lakossági vélemények.

„Az igazság az, hogy kicsit korán jött a lehetőség, mert a nemzet még nem volt egységes abban a meggyőződésben, hogy Magyarország olyan ország, amely gazdaságilag nem önmagát terhelve, hanem egy olimpiából hatalmas hasznot húzva képes megrendezni egy olimpiát”

véli Orbán.

Mint mondta, azóta eltelt négy év és most sokkal nagyobb azoknak a magyaroknak a száma, akik látják, hogy azok a szállodafejlesztések, útfejlesztések, amelyek az olimpiához szükségesek, attól függetlenül is megtörténtek.

Orbán hangsúlyozta, hogy nem az olimpia miatt kellett fejlesztésekbe kezdeni, hanem attól függetlenül volt erre szükség, ennek köszönhetően viszont sokkal készebben állnánk egy olimpiára most, mint 2017-ben.

Mint fogalmazott, ez a hajó egyelőre most elment, de az olimpia megrendezése a magyarok számára örök álom. „Olyan szerelem, amelynek sosincs vége” – fogalmazott, hozzátéve, hogy minden megvan a magyarokban, ami az olimpia megrendezéséhez kell.

„Minden évben erősebbek vagyunk, minden évben felkészültebbek vagyunk, minden évben jobban néz ki az ország, minden évben nyilvánvalóbb, hogy Magyarország méltó egy olimpia megrendezésére”

zárta gondolatait.