Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Orbán Viktor kormányülést tart: „Mi megvédjük a magyar embereket”

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b4) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. november 16-án. Az asztalnál: Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója (takarásban), Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (takarásban), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára (b-j). A miniszterelnök úgy döntött: a Védelmi Tanács kedd esti tanácskozása után a kormányülésen is részletesen értékelik az orosz-ukrán háború legújabb fejleményeit, azt követően, hogy Lengyelországban vélhetően rakétabecsapódás történt, és szintén rakétatámadás következtében leállt a Barátság olajvezeték. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondja, nem számíthatnak semmire Brüsszelből, csak szankciókra.

Orbán Viktor sorozatban harmadik kormányülését tartja három hét alatt, hiszen rengeteg téma van az asztalon, már csak a szankciós politika miatt is. Ez pedig azt is jelentheti, hogy hamarosan Kormányinfót tarthatnak, melynek ideje alatt az újságírók széles körben kérdezhetnek Gulyás Gergely minisztertől.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

A magyar miniszterelnök számos tárgyaláson, egyeztetésen van túl, és még mindig csak az év elején járunk. A forint jelenleg jobb helyzetben van, ami a jó hírek közé tartozik, és az árstopok is aktívak.

Hogy lesz-e változás ezen a területén a közeljövőben, nem tudni. Mindenesetre a kormány áttekinti a napirendi pontokat és döntéseket hoz, miközben Orbán Viktor üzent a kormányülésről szerda délután.

„Brüsszelből nem számíthatunk semmire, csak szankciókra. Mi megvédjük a magyar embereket!” – üzent Orbán Viktor a szerdai ülésről a többi kormánytag és miniszter mellől, akikkel közösen hozza meg a döntéseket.