Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Orbán Viktor szerint fogadni is lehetne arra, hogy egyszámjegyű lesz az infláció

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond a misszióvezetõi értekezleten a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 20-án. A kormányfõ a nagyköveteknek tartott eligazítást a háború, az infláció, valamint a migráció veszélyeivel fémjelzett idei év feladatairól. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke magabiztos az infláció kérdésben, és szerinte akár fogadásokat is lehetne indítani arra, hogy az év végére egyszámjegyű lesz az infláció.

Az infláció továbbra is magas, de a magyar kormány folyamatosan dolgozik a kérdésen a háttérben. Ennek érdekében számtalan változtatást eszközöltek, melyek pozitív hatással lesznek az infláció alakulására.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök az egyik legfontosabb feladatként tekint az infláció letörésére. Többször hangsúlyozta, az év végére egyszámejgyű lesz az infláció, de azt egyelőre nehéz megmondani, mi lehet a pontos szám karácsonyig.

Magyarország kormányfője a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában erre is kitért, és megerősítette, nagyon is reális az, hogy az infláció egyszámjegyű legyen az év végéig, amit meg is fognak valósítani.

Orbán Viktor biztos az infláció letörésében

Orbán megjegyezte, biztat mindenkit, ha a fogadóirodák esetleg nyitnak ilyen téteket, miszerint az év végére egyszámjegyű lesz az infláció, akkor érdemes azokat megtenni. Hozzátette, azt a 20 döntést, amit az inflációval szemben meg kell és meg lehet hozni, azt már megtette a kormány.

Ennek kapcsán úgy fogalmazott, ugyan a szervezet még beteg, lázas, a lázlehúzó injekció már bent van a szervezetben. „Csak kell egy kis idő, mint a betegségek esetében általában, amíg a szer hatni kezd.”

Szerinte ez már március hónapban érzékelhető lesz, lassulni fog az áremelkedés mértéke, és hamarosan arról fogunk beszélni, hogy azok az intézkedések, amiket a kormány meghozott, már kifejtik a hatásukat.