Orbán fontos információkat közölt a magyar egészségügyről

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2021. november 26. - 17:38

Nincs miért aggódnia azoknak, akik kórházi kezelésre szorulnak, mert az ország kapacitása nagyságrenddel nagyobb, mint a nyugat-európai országok esetében járvány idején.

Nagyságrendekkel nagyobbak a nyugat-európaiaknál a Magyarországon járvány idején bevethető egészségügyi kapacitások – hangsúlyozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel Orbán Viktor miniszterelnök.

 A járvány egy nagy tanulság; ezeket a kapacitásokat minimum vésztartalékként a jövőben is életben kell tartanunk – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor bejelentése: meghosszabbítják az oltási hetet, jönnek a vakcinák a gyerekek részére

Közölte, a helyzet kezeléséhez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, ágy, lélegeztetőgép, vakcina, orvosság van, minden az emberfeletti és kitartó munkát végző orvosok és ápolók hősiességén múlik. A védekezéshez rendelkezésre áll elég ember, de vezényelni kell őket. Ki nem nyitott járványkórház is van – fűzte hozzá.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Orbán Viktor megemlítette, hogy az ágazatban az utóbbi évek során jelentős béremeléseket hajtott végre a kormányzat. Ez “így sem elég, sokról meg végképp ne beszéljünk”, de ezek a komoly lépések jelzik az egészségügyben dolgozóknak, hogy “az ország velük van” – mondta.

Forrás: MTI