Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Orbán Viktor: Nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van

Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a korábbi hírekre, a baloldalhoz érkezett külföldi pénzek kapcsán.

A vizsgálat folyamatosan zajlik a háttérben, és legutóbb a hivatalos tájékoztatás szerint sokkal több pénzt kaphatott a baloldal külföldről, mint azt sejtették vagy tudták. Orbán a Kossuth Rádiónak adott interjújában azt mondta, a legnagyobb tanulság ebben az ügyben az, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is van.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Hozzátette, egy nagyon fontos kérdésre is választ kapnak ezen a területen, és ez nemcsak a politikával foglalkozókra igaz, hanem mindenkinek feltűnt az a jelenség, hogy a baloldal a legfontosabb kérdésekben, különösképpen a legfontosabb nemzetközi kérdésekben, „folyamatosan olyan álláspontokat képvisel, ami rossz Magyarországnak.”

A miniszterelnök a példák között hozta fel a migrációt, aminek kapcsán azt mondta, ez nyilvánvalóan rossz Magyarországnak. A dzsender-ügy szintén megemlítésre került, amiben ugyancsak eltér a baloldal és a jobboldal véleménye.

Orbán szerint a baloldal pénzt kap az álláspontjáért

Orbán szerint már régóta ott van a kérdőjel a levegőben, miszerint miért csinálja ezt a baloldal. „A baloldal álláspontja mind rossz Magyarország számára, és erre most megkaptuk a választ. Ezért kapják a pénzt. Ők azért képviselik ezeket az álláspontokat, mert fizetik őket.”

Hozzátette, mindez durva mondatnak hangozhat, így igyekszik barátságosan artikulálni, ugyanakkor szerinte ennél durvább dolog nincs is, mint amikor az ember a saját hazája helyett a politikában pénzért a megbízói érdekét képviseli.

„Itt ezzel állunk szemben.” Orbán Viktor szerint ideje mindenkinek szembesülnie ezzel, ami talán nem árt a baloldali szavazóknak sem, hogy megértsék, mi történik arrafelé. Megjegyezte, reméli, hogy a vizsgálatok végén arra is fény fog derülni, kik is adták a pénzt.

„Azt már tudjuk, milyen technikákkal jött be. Az egy Soros-féle hálózat, Soros-rendszer, ugyanazok a technikák.”A miniszterelnök is nagyon kíváncsi arra, hogy kik azok a személy, cégek, akik ezeket a forrásokat elérhetővé tették. „Ez egy nagyon komoly ügy.”

Szerinte a vizsgálat végén nemigen mehetnek el a dolgok mellett, anélkül hogy védelmi rendszereket építenének ki, törvényeket, rendeleteket alkotnának, „hogyan kell megvédenünk magunkat a pénzzel megvásárolt politikusoktól.”