Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Videóval kívánt boldog új esztendőt Orbán Viktor

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar miniszterelnök is boldog új esztendőt kívánt, immáron 2023-ra, mivel hamarosan magunk mögött hagyjuk a 2022-es évet.

A koronavírus miatt több nehéz időszaka is volt Magyarországnak, a magyar embereknek, akárcsak más országok lakosainak. A világjárvány nem egy mélypontot eredményezett, és amikor úgy tűnt, hogy magunk mögött hagyhatjuk mindezt, jött a következő csapás.

Az ukrajnai háború kirobbanásával minden megváltozott, mely lassan egy éve tart, és nincs igazán valós jel arra, hogy az rövidesen véget érhet. Oroszország ugyan azt mondja, kész tárgyalni a békéről, nem tudnak arról, hogy Ukrajna rendelkezne-e béketervvel.

Közben a sorozatos szankciókkal egyre mélyebbre zuhan Európa, ami Magyarországra is negatív hatással van. Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt évei emiatt rendkívül intenzívek voltak, és 2023 sem ígérkezik egyszerűnek.

Sok az ismeretlen, és jelenleg csak az ima marad, hogy az oroszok és az ukránok valahogyan letegyék a fegyvert. Ebben minden valószínűség szerint az USA-nak is közre kell működnie, sokak szerint az amerikai kormány jelentheti a kulcsot a békében.

Orbán rendre a béke fontosságát hangsúlyozza, illetve a tűzszünetet, valamint a béketárgyalásokat. Nem tudjuk, mit hoz 2023, de az biztos, hogy most magunk mögött hagyjuk a 2022-es évet.