Clouds
21 Budapest
Dollár
353,33 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
437,83 Ft
Bitcoin
23,828 $

Orbán Viktor is elbúcsúzott Benedek pápától

TÉMÁK:
#Orbán Viktor
Fotó: A 2017. június 28-i képen Ferenc pápa (b) és XVI. Benedek emeritus pápa üdvözli egymást a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostor kápolnájában. Ferenc pápa 2022. november 28-án bejelentette, hogy a 95 esztendős XVI. Benedek nagyon beteg. MTI/AP/L'Osservatore Romano
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Közös fotóval búcsúzott el Benedek pápától a magyar miniszterelnök, aki korábban személyesen is találkozhatott az egyház egykori vezetőjével.

Ezen a héten nyugtalanító hírek láttak napvilágot XVI. Benedek pápáról, akinek egy ideje nem szolgált túl jól az egészsége, és legutóbb hivatalosan is megerősítették, nagyon beteg, majd nem sokkal később elhunyt.

Soron kívül Az MLSZ elfogadtatná a Nagy-Magyarország jelképét az UEFA-val

Sokan imádkoztak érte, és röviddel azután, hogy az állapota kapcsán azt mondták, stabil, bejelentették a halálát. Rengetegen gyászolják az egykori pápát, szerte a világon szerették és tisztelték.

Többek között Orbán Viktor magyar miniszterelnök is találkozhatott vele korábban, személyesen beszélgettek. Egy nap, ami csak szomorúbbá válik az egykori pápa halálával, aki ugyanakkor szép kort élhetett meg.

Az 1927-ben született pápa 2005 és 2013 között volt szolgálatában az egyház vezetőjeként. Közel 10 évvel később hunyt el 2022 decemberének utolsó napján, 95 évesen a Vatikánban, ahol életének utolsó felét töltötte.

„Isten nyugosztalja Őszentsége XVI. Benedek emeritus pápát!” – írta a posztjában Orbán Viktor, aki egy közös fotót is csatolt a bejegyzése mellé. Rövid időn belül közel 8,5 ezer reakció, 714 hozzászólás és 257 megosztás érkezett a gyászoló posztra.