Clouds
21 Budapest
Dollár
353,21 Ft
Euró
388,67 Ft
Font
436,95 Ft
Bitcoin
23,750 $

Orbán Viktor a jövőjéről: óvatosan kell már közlekednie a Fideszben 

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (b) érkezik a Kormányinfó sajtótájékoztatóra a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Orbán Viktor még nem elégedett: „jobb kormányon lenni, mint ellenzékben”, hiszen „ennek a szakmának az a szépsége, ha az ember kiérdemli az emberek bizalmát, és tehet valamit a hazájáért és az emberekért”.

A miniszterelnök kapcsán sok emberben felmerül, hogy mi lesz akkor, ha kiég, idősebb lesz, és nem vezeti már az országot, és a Fidesz-táborban is állandó téma, hogy vajon van-e utánpótlás. Ez is szóba került a Kormányinfón, amelynek Orbán Viktor volt a vendége. 

A Telex kérdése szerint Angela Merkel 67 éves volt, amikor 16 év kancellárság után visszavonult, ennek kapcsán érdeklődtek, hogy a kormányfő meddig tervezi az aktív politizálást. 

Orbán Viktor elmondta, hogy ő „másik matematikát használ”, eszerint 16 évig volt ellenzékben, és idén, ha megéri az év végét, akkor 17. éve lesz kormányon, ezt az egy évet pedig nem tartja kielégítőnek, „ez még nem az a dolog, amire az ember azt mondaná, hogy itt az ideje visszavonulni”. 

„Mégis csak ennek a szakmának az a szépsége, ha az ember kiérdemli az emberek bizalmát, és tehet valamit a hazájáért és az emberekért, úgyhogy jobb kormányon lenni, mint ellenzékben”

– mondta a miniszterelnök. 

Hozzátette, hogy az ő szakmája olyan, hogy „nem lehet tudni, hogy meddig bírja az ember”, hiszen egyik nap még minden rendben, „ide nekem az oroszlánt is”, másik nap meg száz évet öregszik, és ez fordítva is előfordul. 

„A Jóisten majd ezt eldönti, nem kell nekünk túl okosnak lenni”. 

Megkérdezték tőle azt is, hogy lát-e olyat a Fideszben, akit alkalmasnak tartanak arra, hogy az utódja legyen, mire rávágta, hogy 

„csak ilyeneket látok szinte. Nagyon óvatosan kell ott közlekedni”.