Dollár
394,95 Ft
Euró
417,78 Ft
Font
484,26 Ft
Bitcoin
17,215 $

Majdnem egymillió magyar lehet, akik egy bizonyos vakcinára várhatnak

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Többségük lehetséges, hogy Pfizerre vár, de ők is hozzá fognak jutni ahhoz az oltóanyaghoz, amire várnak.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel érdekes információkat osztott meg a Kossuth Rádió vendégeként, így arra is fény derült, hogy mekkora adag Pfizerre számíthatunk a következő hetekben heti szinten.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Sokan lehetnek, akik erre a vakcinára várnak, amit részben az támaszthat alá, hogy még mindig 944 ezer olyan magyar van, akik ugyan regisztráltak, egyelőre mégsem vették fel az oltásukat. Ez hatalmas szám, és ha felveszik az oltásukat, azzal egy újabb jelentős lépést tehetünk meg előre az immunizálásban.

Továbbra is reális, hogy májusban elérjük az 5 millió beoltottat, és Orbán a 6 millió beadott oltást sem tartja lehetetlennek, de ehhez arra van szükség, hogy az emberek ne csak regisztráljanak, hanem éljenek is a lehetőséggel. Orbán például a kínai vakcinával mutatott példát, amikor beadatta magának a Sinopharm oltóanyagát.

Jó hír, hogy az esetleges harmadik oltáshoz szintén megvan a kellő mennyiség, és ez egy olyan olyan terület, amiben Magyarország szintén az élmezőnyben tudhatja magát Európában.