Dollár
424,48 Ft
Euró
408,50 Ft
Font
454,36 Ft
Bitcoin
19,180 $

Orbán szerint “aggasztó hírek érkeztek Brüsszelből” a gázfogyasztás csökkentésére vonatkozó javaslat elfogadása miatt

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Védelmi Tanács alakuló ülésén a Karmelita kolostorban 2022. július 26-án. Balról Pintér Sándor belügyminiszter, jobbról Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Borbély Fanni

2022. július 26. - 15:31

A miniszterelnök is reagált a ma elfogadott uniós javaslatra.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az uniós energiaügyi miniszterek kedden fogadták el az EU javaslatát, melynek értelmében az uniós tagállamok az augusztustól márciusig tartó időintervallumban 15 százalékkal kell, hogy csökkentsék gázfogyasztásukat, mindezt annak érdekében, hogy a blokk felkészüljön a télre, s arra, hogy Putyin esetlegesen végleg elzárja a gázcsapot Európa irányába.

Habár ismételten Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, mely ellenezte az EU gázfogyasztás-csökkentésre vonatkozó javaslatát, az végül mégis elfogadásra került, melynek kapcsán a miniszterelnök is reagált hivatalos Facebook-oldalán.

Rövid bejegyzésében Orbán úgy fogalmazott, “aggasztó hírek érkeztek Brüsszelből”, meglátása szerint ugyanis “mai döntésével Brüsszel újabb lépést tett a háborús gazdaság irányába”.

Végezetül megjegyezte, szerinte “bonyolult idők jönnek”, ám leszögezte, “de egy biztos: Magyarországon a rezsicsökkentés marad!”