Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Orbán Viktor: lesz tizedik és tizenegyedik szankciós csomag is

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) plenáris ülésén a Várkert Bazárban 2022. november 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor számára sem kérdés, hogy Brüsszelben nem állnak meg a kilencedik szankciós csomagnál, melyről a Kossuth Rádió vendégeként beszélt.

A kilencedik szankciós csomagról Orbán úgy fogalmazott, azt tudják, hogy Brüsszelben mit akarnak. A brüsszeli bürokraták azt akarják, hogy a szankciók kiterjedjenek az atomenergiára, illetve a gázra.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

„Ez Magyarországra nézve tragikus következményekkel járna, nekünk ezt ki kell védeni, mentesítést kell kapnunk.” Orbán hozzátette, ez eddig sikerült, és noha ez a kilencedik szankciós csomag, már a negyedik-ötödik táján téma volt a nukleáris energiára vonatkozó korlátozás.

A miniszterelnök bizakodó a kilencedik szankciós csomagot érintő vitákat illetően, mert ha eddig ki tudtuk tartani, akkor most is sikerülhet kiharcolni a mentességet. Ez az egyik legfőbb cél, hogy a gazdaság továbbra is stabilabb lábakon tudjon állni.

„Ugyanakkor a nyomás folyamatos.” Orbán szerint a kilencedik szankciós csomag után lesz tizedik és tizenegyedik is, ami miatt folyamatosan küzdenie kell a magyar kormánynak, és pontosan ennek okán indítottak nemzeti konzultációt.

Húsba vágó kérdésről beszélt a nemzeti konzultáció kapcsán, és nem lepte meg, hogy már több mint 1 millióan töltötték ki azt. „Úgy érzem, hogy az ország megértette, hogy a következő gazdasági év, a 2023-as évnek a gazdasági sikere, a gazdasági nehézségek mértéke az energiaárakon, illetve a szankciókon múlik.