Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Golob szlovén kormányfő találkozója a szlovéniai Mariborban 2022. december 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor és Robert Golob megállapította, Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Mariborban munkaebéden tárgyalt Robert Golobbal, Szlovénia miniszterelnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

 A megbeszélésen, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, az európai energiabiztonságot ért kihívásokról volt szó. Ennek fényében óriási sikernek értékelték a két ország villamosenergia hálózatának összekapcsolását, amelynek munkálatai véget értek, és ez alkalomból a két miniszterelnök jelenlétében délután ünnepséget tartanak a szlovéniai Cirkovcén.

Orbán Viktor és Robert Golob megállapította azt is, hogy Magyarország és Szlovénia kétoldalú kapcsolatait semmiféle problémás ügy nem terheli – ismertette Havasi Bertalan, hozzátéve: a két vezető kiállt a határmenti térségek további gazdasági fejlesztése mellett.

(MTI)