Dollár
397,19 Ft
Euró
419,12 Ft
Font
489,06 Ft
Bitcoin
17,169 $

Orbán Viktor bejelentette, 100 ezer kisvállalkozó maradhat a rezsicsökkentésen belül

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést adja át Szuzuki Oszamunak, a Suzuki Motor Corporation elnökének a Sándor-palotában 2022. június 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban erősítette meg, hogy 100 ezer kisvállalkozó maradhat a rezsicsökkentésen belül.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, melynek ideje alatt a rezsicsökkentés is szóba került. Mint ismeretes, Orbán nagy sikert aratott Brüsszellel szemben, amikor elérte, az olajembargó ne vonatkozzon a magyar gazdaságra, mert erősen függünk ettől.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

Ez lehetővé tette, hogy érvényben maradjon a rezsicsökkentés, de szükség van bizonyos rendkívüli intézkedésekre, emiatt vezették be az extraprofitadót. Ami pedig a rezsicsökkentést illeti, ma vagy legkésőbb holnap megjelenhetnek az új részletek.

Orbán annyit előre elárult, hogy a részletszabályok tartalmazni fogják a kisvállalkozásokat, akik szintén a rezsicsökkentés részei. Ez mintegy 100 kisvállalkozó számára jelenthet jó hírt, akik ezzel rendkívül sok pénzt spórolhatnak meg, rövid és hosszú távon egyaránt.