Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

Orbán: “csak mi, magyarok adtunk vért ebben a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök elõadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Borbély Fanni

2022. július 25. - 20:11

A miniszterelnök a közösségi médiában közzétett bejegyzésében értekezett az orosz-ukrán háborúról, s egy olyan meglátást tárt követői elé, melyet eddig nem hallhattunk a miniszterelnöktől.

Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben új megközelítésből szólt az orosz-ukrán háború kapcsán. Habár sem a miniszterelnök, sem a kormány nem nyilvánult meg ily módon korábban a háborúról, Orbán ezúttal azon nézőpontját erősítette bejegyzésében, miszerint a Magyarországot kritizálók távol vannak, és “ők legfeljebb pénzügyi vagy fegyvertámogatást adnak”.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

A miniszterelnök bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

“A háborút sokfajta nézőpontból lehet szemlélni, de minden háború elsődleges szempontja az a tény, hogy az anyák siratják a gyerekeiket, a gyerekek pedig elveszítik a szüleiket. Ez a megközelítés minden mást felül kell írjon, még a politikában is. Ez a magyar kormány számára azt jelenti, hogy az a legfőbb kötelességünk, hogy magyar szülő és magyar gyerek ne kerüljön ilyen helyzetbe.

Vannak országok, amelyek bírálnak bennünket, mert szerintük nem vagyunk eléggé elkötelezettek az ukránok mellett. Ők messze vannak, és ők legfeljebb pénzügyi vagy fegyvertámogatást adnak. Mi, magyarok vagyunk az egyetlenek az ukránokon kívül, akik ma meghalnak ebben a háborúban. Eddig 86 magyar ember halt meg a háborúban. Ez egy egészen más nézőpont. Csak mi, magyarok adtunk vért ebben a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem.

Ezért Magyarországnak joga van szomszédos országként azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás az emberéletek megmentésében, és a béke a háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere is egyben.”