Orbánnak is sok, ahogy a baloldal támadja a Covid elleni védekezési tervüket, Szudán 200 ezer vakcinát kap

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 07:59

Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió vendége volt, és több fontos aktuális kérdést is érintett az interjúja alatt, például a vírushelyzetről.

Orbán a kora reggeli interjúját úgy kezdte, nehéz szakma az övék, de a baloldal egész egyszerűen túl messzire ment azzal, ahogy támadja a kormányt a vírust elleni védekezés kapcsán.

Kiemelte, nem szabad átlépni egy bizonyos határt, miközben komoly emberek dolgoznak a védekezés megszervezésén, érintvén a két éve létrejött az operatív törzset, amin belül a védekezést szervezik és koordinálják – orvosi, gazdasági, politikai és katonai szereplők segítségével. „Nem ezt érdemlik, hogy támadják őket.”

Orbán szerint az orvosok, a nővérek és a közigazgatási szakemberek sem azt érdemlik, hogy támadják őket. Emellett szó esett a Szudánnak küldött 200 ezer AstraZeneca vakcináról is, amely sok emberéletet menthet meg, illetve hozzájárulhat ahhoz, hogy kialakuljon a globális szintű védettség, ami Magyarország érdekes is.

A miniszterelnök szerint az is fontos, hogy a lejárat előtt álló vakcinákat a megfelelő módon használják fel, még mielőtt azok szavatosságukat veszítik. Ez pedig lehetővé teszi, hogy más országok védekezését támogassuk, mint például legutóbb Szudán esetében.

Orbán Viktor határozott üzenete a migrációról és a baloldalról

Tehát azok a vakcinák, amik hamarosan lejárnak, és Magyarországon nem kerülnek felhasználásra, más országok védekezését segíthetik.