Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Orbán Viktor: „Nagy hiányosság, hogy még mindig nem építettük meg az olimpiai hőseink múzeumát”

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában tett olimpiai értékelőt, valamint megválaszolta azt a kérdést, hogy a magyaroknak miért csak az aranyérmek számítanak igazán.

Orbán megfogalmazása szerint a sportsikerekhez sok minden kell, például szerencse, de előzmények nélkül nem lehet olimpiai bajnoki címet szerezni. Az előzmények fontosságát pedig részletesen megindokolta:

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

„A magyar sikerekben nem csak az elmúlt néhány év vagy évtized, az adott sportoló felkészülése, előélete és az ország pillanatnyi állapota van benne, de kétségtelenül az elmúlt száz év is”

Orbán szerint a magyarok a bajnokokat és az aranyérmeseket mindig külön kategóriában tartják, ami nem véletlen. Elmondása szerint nagyon jó eredmények a további érmek is, de a bajnok azért egy teljesen más kategória:

„Fantasztikus teljesítmény egy negyedik ötödik hely, egy bronzérem, egy ezüst, ezek azt mutatják, hogy ott van a világ legjobbjai között, ez megsüvegelendő és felemelő is. De a bajnok külön kategória, a magyar észjárás ezt jól érzékeli”

Orbán Viktor szerint az aranyéremnek ezért van mitológiája Magyarországon, valamint azért, mert egy dolog ott lenni a legjobbak között, de a legjobbak között a legjobbnak lenni, az már szintén egy másik dolog. Ráadásul az olimpiai bajnokaink mind remek egyéniségek voltak, egészen Hajós Alfrédig.

A kormányfő elmondása szerint éppen ezért hatalmas hiányossága a mostani időszaknak, hogy még nem építették meg az olimpiai hőseink múzeumát, ahol az embereket és azok életútját idézik fel, amelyek önmagukban hősköltemények. Ezért amennyiben ismét megnyerik a választást, erre a következő ciklusban sor kerül.