Dollár
395,41 Ft
Euró
412,67 Ft
Font
480,98 Ft
Bitcoin
17,094 $

“Orbán egy náci ideológiát hirdető, fajelmélettel kampányoló politikus lett”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Borbély Fanni

2022. július 25. - 16:54

Márki-Zay Péter is reagált a miniszterelnök nagy port kavart beszédére, ám enyhén szólva sem nyerte el tetszését Orbán azon kijelentése, miszerint: “egymással hajlandóak vagyunk keveredni, nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Mint ismert, vasárnap ér véget a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, elterjedtebb nevén Tusványos, ahol szokás szerint a miniszterelnök is megjelent és el is mondta nagy port kavaró beszédét, melynek következő részlete nagyon sok embert kiborított:

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

“Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívülről érkezőkkel – na, az kevert fajú világ. És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással, mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke.

Amikor szerencsés a csillagok állása, ezek a népek egy ilyen hungaropannon mártásban össze is olvadnak, egy sajátos európai kultúrát hozva létre. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, nem akarunk kevert fajúvá válni. Ezért harcoltunk Nándorfehérvárnál, ezért állítottuk meg a törököt Bécsnél, ezért állították meg a franciák az arabokat.”

Azóta több politikus is reagált a beszédre, köztük Márki-Zay Péter, aki Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, melyben igen komoly kritikákat fogalmazott meg a beszéd kapcsán, kiemelve a miniszterelnök politikai pályafutásának ideológiai változásait. A politikus bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

“ÚJRA FORDULT A SZÉLKAKAS – MEGÉRKEZETT A FAJELMÉLET IS…

Miniszterelnök úr tusványosi beszéde ideológiai pályafutásának újabb állomásához érkezett: Orbán ifjú kommunistából (KISZ-titkár) szélsőségesen liberális (a Liberális Internacionálé alelnöke, az azonos nemű párok jogainak támogatója, a trianoni megemlékezés ellenzője), majd keresztény nemzeti konzervatív (ebben a szakaszában magam is rá szavaztam), 2010-től látványosan fasiszta pártállam-építő (Le Pen, Putyin, Trump szövetségese, homofób, antiszemita, cigányellenes, demokrácia-ellenes, illiberális, totalitárius uralmat kiépítő), immár viszont nyíltan NÁCI IDEOLÓGIÁT hirdető, fajelmélettel kampányoló politikus lett (továbbra is az egyetlen ideológiája, ami nem változott, a korrupció – a miniszterelnök kedvéért: “így mondják idegenül”, hogy LOPÁS).

Nem kétséges, hogy mindazok, akik eddigi ideológia-váltásai során is vakon követték (anyagi érdekből vagy esetenként szellemi és erkölcsi alultápláltságuk miatt), most is kitartanak mellette, még ha láthatóan némi csiszolgatásra szorul is a fideszes fajelmélet. A román szélsőjobbos tüntetők ugyanis elsiették a távozást a rendezvényről – néhány perccel később akár meg is tapsolhatták volna Victor Orban-t, aki velük teljes egyetértésben akarja KITILTANI A KÁRPÁT-MEDENCÉBŐL a nem európai eredetű “fajokat” – köztudomásúlag ilyenek a zsidók, a cigányok, és természetesen A MAGYAROK IS…”