Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Orbán bejelentése a lakásáfáról, nincs miért aggódni

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Karl Nehammer osztrák kancellár közös sajtótájékoztatója Bécsben 2022. július 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Hujber Dávid

2022. július 29. - 08:21

Orbán Viktor miniszterelnök jelezte, nincs miért kapkodni, mert a kormány úgy döntött, meghosszabbítják a jelenlegi kezdeményezést, aminek sokan hasznát vehetik, és nemcsak december végéig.

Orbán a Kossuth Rádióban bejelentette, felállítottak egy növekedést megvédeni hivatott gazdasági növekedési kabinetet. Ezen kabinet javaslatára a kormány úgy döntött, hogy a lakásáfát, amit átmenetileg csökkentették le 25%-ról 5%- ra, megmarad.

A kedvezményes áfakulcs december végén kifutna, de a döntés értelmében ez nem történik meg december 31-én, hanem további két évvel meghosszabbították a lakásáfát, mivel látták, hogy nagyon sok ember felgyorsította az építkezéseket, kapkodni kezdtek, folyamatosan nyújtották be az engedélyeket.

Tették ezt amiatt, mert tartanak attól, hogy kifutnak az időből, de Orbán hangsúlyozta, nincs erre szükség, nem kell kapkodni, mert a kormány ebben is segít ezzel a hosszabbítással, még akkor is, ha most érthető okokból lassul a lakásépítés.