Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Orbán Viktor: “Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!”

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A miniszterelnök ismételten egy videóval jelentkezett be közösségi oldalán, a leírásba pedig azt írta: “Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben!”

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, melyben Brüsszelből jelentkezett be a csúcstalálkozó alkalmával. Videóját úgy kezdte, “ezt is megértük, itt vagyunk Brüsszelben, az Európai Unió csúcstalálkozóján”.

Úgy folytatta, erre az uniós csúcsra “rányomta a bélyegét az a tény, hogy letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét, korrupciós vádakkal”.

“Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett. A korrupciós botrány megrengette az európai intézményeket, folyamatosak a házkutatások, eurómilliókat foglalnak le a rendőrök, és mindenki azt találgatja, mely brüsszeli politikusok lehetnek még érintettek.”

Orbán kijelentette, “sokak szerint a szálak a legmagasabb szintekig is elvezethetnek”, noha konkrétumokba nem kívánt bocsátkozni annak kapcsán, hogy kik vélekednek így.

Hozzátette, a mai napon meghallgatták az Európai Parlament elnökét, majd felszólították és kezdeményezték, hogy a brüsszeli korrupciós botrány mély és átfogó kivizsgálása történjen meg. Videóját pedig azzal a mondattal zárta:

“Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben.”