Dollár
434,38 Ft
Euró
424,14 Ft
Font
487,25 Ft
Bitcoin
19,188 $

Orbán: ugyan kimaradunk a háborúból, nem húzhatjuk ki magunkat teljesen a következmények alól

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. október 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. június 10. - 11:48

A magyar miniszterelnök is tudja, hogy Magyarország nem húzhatja ki teljesen magát a háború következményei alól.

A háborús inflációt és gazdasági válságot is kezelni képes költségvetést fogadott el a kormány 2023-ra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Soron kívül Svájcban is gumilövedékkel oszlatták az iráni nagykövetség előtt tüntetőket

A kormányfő kiemelte: nagy esélye van annak, hogy a háború elhúzódik és a 2023-as év is “bizonytalan lesz és szorongásokkal teli”, a világot “gyötörni fogja a háború és annak a gazdasági következményei”.

A magyarok ki fognak maradni a háborúból, de “nem húzhatjuk ki magunkat teljesen a következményei alól”, ilyen következmény az infláció és a gazdasági válság – magyarázta.

Hangsúlyozta: a háborús infláció letörésének legjobb megoldása a béke, a békét kellene finanszírozni, nem a háborút. Kijelentette: “megvédjük azt, amit a kormányalakításkor vállaltunk”, a nyugdíjakat és a teljes foglalkoztatást, továbbá a költségvetés meg fogja védeni a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést is.

Orbán Viktor közölte: “a mai napon vagy holnap” ki kell adnia egy rendeletet, amely a rezsicsökkentés részletszabályait tartalmazza. Ebben benne lesz, hogy mintegy 100 ezer kisvállalkozó benne marad a csökkentett árú energiaellátásban, vagyis a védett rezsiköltségvetésben – mondta.

(MTI)