Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Hatalmas ovációval fogadták Orbánt Dallasban: bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt (j) köszöntik az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciájának megnyitója elõtti programján, az Alapjogokért Központ fogadásán a CPAC helyszínén Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Takács Petra

2022. augusztus 4. - 21:45

A Texas állambeli Dallasból üzent egyértelműen a magyar miniszterelnök, akit sokan ünnepeltek a konferencián.

Az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban. A kormányfő az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en tartott beszédében hangsúlyozta: “az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket”.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

A szabad világ vezető hatalma “arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint” – fogalmazott. Hozzáfűzte: sikeresen ellenálltak ennek a kísérletnek.

Kifejtette: Texast az Egyesült Államok magányos csillag államának is nevezik, ami azt jelenti, hogy “a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján”.

“Hazám, Magyarország, Európa magányos csillag állama”, a magyarok a függetlenségért, a szabadságért és a szuverenitásért harcoltak az elmúlt 500 évben – fogalmazott. Hozzátette: “harcoltunk a kereszténységért a közép- és újkorban, harcoltunk a kereszténydemokráciáért a huszadik században, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk”. Megjegyezte: ő egy olyan ország vezetője, amely “a mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll”.

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert “mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – jelentette ki a miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban.

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en kiemelte: ha valakinek kétségei lennének afelől, hogy a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, “csak kérdezzenek bennünket, magyarokat, mi mindkettővel harcoltunk már”, és ők igenis ugyanazok.

Hangsúlyozta: “az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn”, még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon – vélekedett.

Úgy látja, a siker kulcsa, hogy százszázalékon harcolnak: “az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket”. A legfontosabb pedig, hogy bízni kell a zsidó-keresztény tanításokban – tette hozzá.

Kiemelte: a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben.

(MTI)