Ma mutathatja be az Oppo a legújabb képernyő alá helyezhető ujjlenyomat-olvasót

Oppo
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 4. - 06:31

Az ujjlenyomat-olvasók technológiája az elmúlt pár évben vált csupán népszerűvé, az Oppo révén pedig már a következő generációs módszer kerülhet bemutatásra.

A kínai gyártó az első kijelző alá szerelt ujjlenyomat-olvasót a 2019-es sanghaji MWC során leplezte le, a technológiát azóta rengeteg vállalat átvette, többek között az okostelefonok eladásai tekintetében világelső Samsung is.

A SeekDevice hírportál szúrta ki a legnépszerűbb kínai közösségi portálon, hogy az Oppo egy online show keretében ezúttal a második generációs ujjlenyomat-olvasókat fedheti fel, amelyeket egy prototípus mobilon fognak bemutatni és részletezni.

Az egyedi, áttetsző anyagból készült, teljesen újragondolt és áttervezett pixelstruktúrával ellátott modullal áttörést érhetnek el a piac ezen szegmensében, új dimenziók kapuit megnyitva ezáltal más gyártók előtt is.

A ZTE korábban már próbálkozott egy komoly ráncfelvarrást elvégezni az ujjlenyomat-olvasókon, ám nem jártak sikerrel, az Axon 20 modellbe szerelt egységek ugyanis rendkívül sok korláttal rendelkeztek.

Az Oppo ezzel szemben egy sokkal kifinomultabb szerkezetet ígért, így tűkön ülve várhatjuk, végül mi sült ki a feltörekvő kínai gyártó ötletéből, akik nemrégiben megjelentek a magyar piacon is.