Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Megugrottak az online gyógyszerrendelések Magyarországon

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 11. - 20:53

A koronavírus-járvány negyedik hullámának felerősödése miatt egyre többen vásárolnak otthonról ahelyett, hogy ellátogatnának személyesen a patikákba.

A Világgazdaságnak adott interjújában Feller Antal, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének (GYNSZ) elnöke, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója elmondta, a negyedik hullám kellős közepén nem lehet megtiltani a gyógyszertáraknak, hogy házhoz szállítsák az OTC (vény nélkül is kapható) készítményeket.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A patikák webshopjainak forgalma 2020-ban megkétszereződött, és igény mutatkozott arra, hogy akik nem tudnak vagy nem akarnak patikába járni, azok valamilyen módon hozzájuthassanak a termékekhez.

A gyógyszerek csomagküldésével kapcsolatban az egyik ellenérv, hogy ez a gyógyszerhamisítás melegágya. De ez nem így van, ma internetes gyógyszertárat csak az működtethet, akinek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) engedélyt ad – tette hozzá Feller.

A vezérigazgató úgy gondolja, az OTC-gyógyszerek forgalma az utóbbi években nem a patikákban, hanem főleg a drogériai láncokban nőtt. A vitaminok és étrend-kiegészítők körének patikai kiáramlása tovább fog folytatódni, így ez a gyógyszertárak jövedelmezőségét erősen befolyásolja.