Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Önkéntesek jelentkezését várják az Európa-liga budapesti döntőjére

Budapest, 2021. június 27. A Puskás Aréna a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében játszott Hollandia - Csehország mérkõzés elõtt 2021. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Ötszáz önkéntessel számolnak a szervezők, március végéig lehet pályázni a helyekre.

A május 31-i mérkőzéssel kapcsolatban – amelyet a Puskás Arénában rendeznek – Juhász Erika, az önkéntesprogram koordinátora az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó műsorában elmondta: az El-döntő egynapos rendezvény ugyan, de az arra való felkészülés során az önkéntesek is már hetekkel korábban bekapcsolódnak a szervezési folyamatokba.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

“Nagyjából ötszáz önkéntessel számolunk, de ennek kapcsán sokkal több interjút bonyolítunk majd le, mert sokkal több jelentkezőt várunk” – nyilatkozta. Hozzátette: már eddig is több százan jelentkeztek, de még többet várnak, elsősorban magyarokat. Kiemelte: tizenhat feladatra, és még annál is több pozícióra várják az önkéntesek jelentkezését, nagyjából március végéig. Az időpont lezárása a jelentkezők számának függvénye.

“Minden egyes pozíció más elfoglaltságot igényel. Az MLSZ angol nyelvű honlapján van ezzel kapcsolatban egy leírás, amelyben pontosan le van írva, hogy egyes pozícióra hány napot kell szánni, esetleg szabadságot kivenni. Ez nagyjából az egy-két naptól akár a két hétig is kitolódhat” – közölte. Hozzáfűzte: úgy számolnak, hogy az önkéntesek kilencven százalékát adhatják a magyarok.

Az EL-ben még a Ferencváros is érdekelt

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője emlékeztetett: Budapesten a közelmúltban több rangos európai mérkőzést rendeztek, a 2021-es Európa-bajnokság csoportmérkőzései mellett európai Szuperkupa-meccset, valamint női Bajnokok Ligája-döntőt.

Kiemelte: a pályára lépett játékosok, a szurkolók, valamint az európai szövetség (UEFA) képviselői kivétel nélkül elismeréssel szóltak az érintett stadionokról – a Puskás Arénáról, továbbá a Groupama Arénáról -, valamint a szervezésről és a rendezésről. Hozzátette: a sikeres és jó rendezés elengedhetetlen feltétele az önkéntesek munkája.

“Ők már a korábbi hasonló rendezvényeken is bizonyítottak, úgy gondolom, hogy számukra pedig egy életre szóló élményt jelent, hogy aktív részesei lehetnek egy ilyen nagy nemzetközi eseménynek” – nyilatkozta. Kifejtette: abban bízik, hogy az önkéntesek hathatós közreműködésével a szurkolók és a szervezők is elégedetten emlékeznek a döntőre.

Sipos Jenő elmondta: a jegyértékesítés ezúttal is az UEFA-n keresztül zajlik, és várhatóan március közepétől lehet jelentkezni. Hangsúlyozta, az MLSZ számára az a legfontosabb, hogy minél több magyar drukker legyen a stadionban. A sorozat jövő héten a nyolcaddöntőbe jutásért kiírt párharcokkal folytatódik. Az El-ben még a Ferencváros is érdekelt, amely csoportgyőztesként már biztos nyolcaddöntős.

MTI