Dollár
431,75 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
467,61 Ft
Bitcoin
19,411 $

Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Fotó: PzH 2000 önjáró löveg a Magyar Honvédség Breakthrough 2021 elnevezésû dinamikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lõtéren 2021. szeptember 29-én. MTI/Vasvári Tamás
not image

Takács Petra

2022. augusztus 17. - 20:47

A honvédelmi miniszter felhívta rá a figyelmet, hogy szombaton a Városligetben megtekinthető a PzH2000.

Újabb PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez – közölte a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program “a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére” az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Ennek újabb állomásaként szerdán a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg; segítségével folytatódhat a páncélos és tüzérségi erő újjáépítése.

“Aki szeretné közelről is megcsodálni” a Magyar Honvédség megújult tüzérségi erejének legújabb szerzeményét, szombaton a Városligetben megteheti – írta a miniszter.

Az állalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a “Varázsliget” programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

(MTI)