18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Részletek a saját magát és a lányát vonat elé vető magyar származású férfiról

Fotó: Unsplash/Andrey Kremkov
not image

Takács Petra

2022. január 15. - 07:43

Kiderült, hogy évek óta folyamatosan zaklatta korábbi feleségét és gyermekét a magyar származású apa, aki a kislányával az egyik érkező bécsi vonat elé vetette magát.

Mint ismeretes, szörnyű tragédia történt január 11-én, amivel a férfi beváltotta a fenyegetését. Nemcsak magával, hanem a lányával is végzett, amikor úgy döntött, hogy a hatéves lányával az érkező vonat elé rohan.

Olyan súlyosak voltak a sérüléseik, hogy mindketten azonnal életüket vesztették, már nem lehetett rajtuk segíteni. Nemcsak a környéket, hanem mindenki mást is megrázott a tragédia híre, aki hallott róla. Hasonló esetek csak nagyon ritkán történnek, különösen Európában,

A feol.hu is beszámolt a tragikus eseményéről, és a krone.at-ra hivatkozva arról számolt be, hogy a rendőrségi dokumentumokból kiderül, mi is állt ennek az egésznek a hátterében. Az öngyilkos férfi és párja évekkel ezelőtt elváltak, amit a magyar származású V. Alex nem tudott feldolgozni.

A rendőrségi akták is rámutattak arra, hogy minden lehetőséget megragadott egykori párja visszaszerzésének érdekében. „Amikor világos lett számára, hogy a békülést nem tudja elérni, különböző módszerekkel bosszút állt a nőn. Négy éve egyre csak durvult a konfliktus, a hatóságok pedig nem tudták megakadályozni a családi tragédiát.” – írja a lap.

A cikkben kronológiai sorrendbe vették, hogy V. Alex miket csinált ezen időszak alatt, kezdve volt felesége autójának megrongálásával, mobiltelefonjának ellopásával, illetve a fenyegetésekkel.

Az úszószövetség közleményben reagált a Szilágyi-üggyel kapcsolatban

Még beismerő vallomást is tett a fenyegetőzéssel kapcsolatban, de hiába ítélik el, végül szabadlábon maradhatott. 2021 nyara volt az a pillanat, amikor azzal fenyegetőzött, hogy a vonat elé dobja a volt feleségét és lányát, ha nem békülnek ki.

Az életveszélyes fenyegetés miatt elítélték, egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és a pénzbírság mellett pszichoterápiás kezelésre is kötelezte a bírósági végzés. A cikkből az is kiderült, hogy a zaklatás ellenére nem rendeltek el távoltartást, de még csak a láthatást sem korlátozták.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.