18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Felgyújtotta a lakását egy tinédzser, majd felment a tetőre és leugrott

Fotó: Pixabay
Külföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A egy mentális betegségben szenvedő tinédzser az áldozat, aki a halálba ugrott egy manhattani lakóház tetejéről, amelyet az eddigi információk szerint ő maga gyújtott fel.

A New York Post beszámolója szerint a 18 éves Jamel Martinez 16 óra 40 perc körül gyújtott tüzet a 10. emeleti lakásában, mielőtt a tetőről a halálba ugrott volna. Erről a rendőrség adott tájékoztatást a The Post-nak.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A tüzet időközben a tűzoltók eloltották, más áldozatról nem jelentettek. A tinédzsert körülbelül egy hónappal ezelőtt engedték ki Bellevue Kórházból, ahol depressziós tüneteket mutatott. Az apa a The Post kérdésére elmondta, könyörgött a kórháznak, hogy ne engedjék el a fiát, aki szerinte az elmúlt néhány évben megváltozott.

Az 53 éves apa szerint az érettségi nyomása nagyon megterhelte a fiát, akinek nem szabadott volna elhagynia a kórházat. Szólt a kórháznak, hogy ne engedjék ki a 18 éves fiút, és tegyék egy olyan programba, ahol rendbe jöhet az elméje.

A fiú vényköteles gyógyszereket szedett, a kórház azonban kiengedte őt, majd nem sokkal később megtörtént a tragédia. „Segítségre volt szüksége… az emberek nem veszik komolyan ezt a mentális dolgot.”

Az apa először a lányától értesült a tragédiáról, aki telefonon mesélte el az apjának, hogy lángokban áll a ház, szerinte Jamel leugrott a tetőről, és valószínűleg meghalt. A ház egyik lakója azt mondta, a fiú egy autó tetejére zuhant, gyakorlatilag esélye sem volt abból a magasságból.

Tűzálló ponyvával védik a világ legnagyobb fáját Kaliforniában

Az apa szerint Jamel jó gyerek volt, a számítógépek és a technológia iránt érdeklődött. „Kedves, melegszívű, aranyos gyerek volt.” A gyászoló édesapa szerint fia mentális problémáját súlyosbíthatta a drogokkal és az utcával való érintkezés is.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.