Öngyilkos lett egy férfi a Ceglédi Rendőrkapitányság zárkájában

Fotó: Budapest, 2015. március 16. A fogvatartotti körlet egyik zárkájának étkezõje a Budapesti Fegyház és Börtön régóta lezárt, most felújított I. szárnyában 2015. március 16-án, az átadás napján. A négyszintes épületben 1240 négyzetméteren 41 uniós normáknak megfelelõ zárka van. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
not image

Kornis Vivien

2021. július 20. - 21:38

A férfi életét először a rendőrök, majd a kiérkező mentők is megpróbálták megmenteni, de már késő volt.

Öngyilkosságot követett el egy bűnügyi őrizetben lévő férfi a Ceglédi Rendőrkapitányság épületében, az elhelyezésére szolgáló zárkában 2021. július 20-án kora délután felakasztotta magát – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök megkezdték az elsősegélynyújtást, amit a kiérkező mentők munkatársai tovább folytattak, azonban a szakszerű segítségnyújtás ellenére a 26 éves férfi életét már nem tudták megmenteni.

A police.hu oldalon megjelent közlemény szerint a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárták, a jelen lévő büntetés-végrehajtási ügyész elsődleges megállapítása szerint az őrszemélyzetet a fogvatartott haláláért felelősség nem terheli.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.