Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Felhőszakadások zavarhatják meg a nyugati országrészben élők álmát, narancs riasztást adtak ki

Illusztráció. Forrás: @rode.maria via Twenty20
not image

Takács Petra

2022. június 22. - 22:55

Öt megyére másod, többre pedig elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a következő órákra a várható zivatarok miatt.

Előzmény:

 

Több nyugati járásra másodfokú riasztást adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este.

Soron kívül Deutsch Tamás: a baloldal továbbra is a magyarok ellen dolgozik 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Baranya, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében.

A felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Tolna megyében.

Zivatarveszély miatt szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is.

Azt írták: estétől, késő estétől nyugat felől nő a zivatarok valószínűsége. Elsősorban a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lehet zivatarokra számítani, éjjel a Dél-Alföld nyugati részeire is átterjedhetnek, majd csütörtökön reggel dél felé elhagyják az ország térségét. Csütörtök délelőtt már csak néhol, a Dunántúlon lehet dörgés, villámlás. Csütörtök estétől kis valószínűséggel a nyugati, délnyugati határ közelébe sodródhat be néhány zivatar.

A zivatarokhoz felhőszakadás társulhat. A nyugati, délnyugati megyékben heves zivatarok kialakulására is van esély, ezeket jégeső és viharos széllökés kísérheti.