Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Országos Meteorológiai Szolgálat: nyolc megyére adtak ki figyelmeztetést

Fotó: Unsplash/Pat Whelen

Takács Petra

2022. január 16. - 07:07

Ónos szitálás, hószállingózás és kód is befolyásolhatja a közlekedést, ami miatt jobb óvatosnak lenni az utakon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan, a nap 24 órájában figyeli az eseményeket, az időjárás alakulását, és a lehető leggyorsabban tájékoztatást is ad erről. Ez így volt legutóbb is, és az előrejelzések szerint vasárnap legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben maradhat meg egész nap a zúzmarás köd, illetve a rétegfelhőzet.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Az RTL cikkéből az is kiderült, hogy másutt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és fátyolfelhők szűrik meg a napsütést. „A ködös, rétegfelhős tájakon ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat.” – írja az RTL híroldala, az rtl.hu

Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre sűrűi köd előfordulása miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az ország egyik felén napsütés, a másikon hószállingózás várható vasárnap

Várhatóan ezekben a megyékben több mint hat órán át pár száz méterre csökken a látótávolság, olyan sűrű lesz a köd. Az úton közlekedők különösen legyenek óvatosak és figyelmesek, mert ezen körülmények között könnyebben megtörténhet a baj.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.