Dollár
391,51 Ft
Euró
406,36 Ft
Font
470,74 Ft
Bitcoin
16,503 $

Olyan videójátékot fejlesztenének ki, amelyben valós időben halhatunk meg

Fotó: Pixabay
not image

Kulcsár Péter

2021. március 14. - 06:08

Az Oculus VR-cég és a hadiipari Anduril vállalat alapítója, Palmer Luckey egészen furcsa ötlettel állt elő, ugyanis olyan game-eket szeretne létrehozni, amelyekben a valós fájdalmakat és a halált is leszimulálhatnák.

Bár a videójátékok közbeni elhalálozás továbbra is sci-fi képzelgésnek tekinthető, mi lenne, ha a jövőben mégis megalkotnának egy olyan virtuális környezetet, amelyben a valós élet szabályai érvényesek? – tette fel a kérdést Luckey.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A VR-fejlesztők évek óta próbálják újabb és újabb ötletekkel felpezsdíteni a technológiát és a hozzá köthető játékokat különféle funkciókkal.

Luckey ezen igyekezet apropóján sokkal tovább vinné a VR-t, hiszen azt javasolja, hogy ha például egy autós játékban nekiütköznénk a falnak, akkor a valóságban is megérezzük a balesettel járó sérüléseket, akár a nyaktörést is.

Ha mindez megvalósulhatna, akkor olyan játékokat is kifejleszthetnének a stúdiók, amikben például egy RPG központi szereplőjeként szó szerint saját életünket kockáztathatnánk.

Luckey úgy gondolja, egészen biztosan találnának célközönséget maguknak az életveszélyes VR-játékokkal, hiszen vannak emberek, akik szeretik a kihívásokat, és belevágnának a rizikós kalandokba.

Természetesen etikai és morális okokból kifolyólag valószínűleg sohasem engednék meg a hatóságok, hogy önkárosító videójátékok valaha is piacra kerüljenek, és bár szürreális az ötlet, egy gondolatkísérletet azért mindenképpen megérne.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.