Lassan 4,4 millióan vannak, akik a második oltásukat is felvették

Fotó: Kardosné Huszár Ildikó asszisztens beolt egy szoptatós kismamát a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kialakított oltóponton 2021. június 11-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.június.19 - 07:53

Folyamatosan nő az oltások száma, többek között a második adagokat illetően is, amiket a többség ugyanúgy felvesz, mint az első esetében.

Érezhetően visszaesett a tempó a beadott első oltások listáján, mivel már messze kevesebb a regisztrált, mint korábban. Emiatt is kérte Orbán Viktor miniszterelnök az embereket, hogy oltassák be magukat, hiszen még mindig 3 millióan vannak azok, akik nem éltek a lehetőséggel.

Ez pedig egy jelentős szám, noha minden adott, mivel rengeteg vakcina áll rendelkezésre, többek között a Pfizer oltóanyagából is. Azok, akik regisztrálnak, rövid időn belül már hozzá is tudnak jutni az oltásukhoz.

Közelítünk az 5,4 millió beadott oltáshoz, eddig összesen 5 389 058 fő kapta meg az oltását, miközben a második beadott oltások területén átléptük a 4,3 milliót, és lassan a 4,4 millió is meglesz, ami jelzi, hogy sokan tartanak igényt a második adagra.

Ami pedig a regisztráltak számát illeti, 5 millió 393 ezren regisztráltról tudni, akiknek a 92%-a már felvette az oltást. A magyar lakosság 55%-a megkapta az oltást, szemben az uniós 44%-os átlaggal.