Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Az oltatlanok tüntetést szerveztek Ausztriában, miután a kormány csak számukra tervez korlátozásokat (videó)

Fotó: Flickr
not image

Borbély Fanni

2021. november 14. - 16:17

A tüntetők Salzburg városában gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a kormány azon terve ellen, miszerint csak az oltatlanok számára hoznának korlátozó intézkedéseket.

Salzburg városának tartománya a jövőben olyan korlátozásokat tervez bevezetni, mely csak az oltatlanokat korlátozná, és azt jelentené, hogy nem hagyhatják el otthonukat, csak akkor ha munkába vagy bevásárolni mennek – a kormány vasárnap dönt arról, hogy országos szinten is bevezessék-e a korlátozást.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

Közel 1000 tüntető szombat délután összegyűlt és az ORF országos műsorszolgáltató regionális irodája elé vonult, azt hangoztatva, hogy a “média hazudik” és elítélték a kötelező oltást. Miközben a helyszín felé meneteltek egy hatalmas fekete transzparenst tartottak fel, melyre azt írták: “forradalom” és “szabadság” – írja az RT.

Miután az országban jelentősen megugrott a koronavírusos esetek száma és az intenzív osztályok kapacitása is a végét járja, az osztrák kormány vasárnap fog dönteni arról, hogy az oltatlanok számára tervezett korlátozó intézkedéseket országos szinten is bevezessék-e.

A kormány szerint azonnali lépésekre van szükség, máskülönben a járvány tovább terjed, mely katasztrofális következményekkel járhat. A járvány által leginkább sújtott régiók közé tartozik Salzburg környéke és Felső-Ausztria, ahol hétfőtől lép érvénybe az oltatlanok korlátozása, akik ezentúl csak akkor hagyhatják el otthonukat, ha rendelkeznek az oltást igazoló dokumentummal.